Aicinām piedalīties seminārā “Vides ilgtspēja būvniecībā”

06.10.2022

Šī gada 26. oktobrī Ogres centrālajā bibliotēkā notiks seminārs “Vides ilgtspēja būvniecībā”.

Tajā aicināti piedalīties būvniecības un saistīto jomu pārstāvji, uzņēmēji, nevalstisko organizāciju, akadēmiskās vides, kā arī valsts un pašvaldību pārstāvji.

Lasīt

LVS uzsāk attīstības sadarbības projektu Uzbekistānā

20.09.2022

No 2022. gada 12. līdz 16. septembrim “Latvijas standarts” (LVS), Latvijas Nacionālā metroloģijas centa (LNMC) un Metroloģijas biroja (LatMB) pārstāvji devās darba vizītē uz Taškentu (Uzbekistānu), uzsākot LR Ārlietu ministrijas granta projekta “Uzbekistānas Tehniskā regulējuma aģentūras kapacitātes stiprināšana standartizācijas un metroloģijas jomās atbilstoši starptautiskajai praksei” īstenošanu sadarbībā ar Uzbekistānas Tehniskā regulējuma aģentūru (Uzstandart).

Lasīt

Publicēti jauni nacionālie standarti gāzes tehnoloģiju jomā

08.09.2022

2022. gada 8. septembrī publicēti standartizācijas tehniskās komitejas LVS/STK 1 “Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģija” izstrādātie un apstiprinātie standarti:
- LVS 1049:2022 “Ogļūdeņražu gāzes. Odorizācijas pārbaudes metodes”;
- LVS 1072:2022 “Beztranšeju dabasgāzes sistēmas ar spiedienu līdz 16 bar, siltuma, ūdens un kanalizācijas sistēmu izbūve, pielietojot horizontālās vadāmās urbšanas (HVU) metodi”;
- LVS 1073:2022 “Zibensaizsardzības sistēmas dabasgāzes sadales un lietotāja sistēmā”;
- LVS 1074:2022 “Pārvades gāzesvadu iekšējā diagnostika, diagnostikas rezultātu analīze un defektu bīstamības novērtēšana”;
- LVS 1075:2022 “Pazemes gāzes krātuves urbumu ar starpkolonnu un aizcauruļu spiedieniem ekspluatācijas nosacījumi”.

Lasīt

Atsākusies pieteikšanās BIM apmācību kursiem rudens semestrī

06.09.2022

Būvniecības speciālisti tiek aicināti piedalīties būves informācijas modelēšanas (BIM) kursos rudens sesijā, ko organizē Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības digitalizācijas centrs. Dalība kursos ir bez maksas.

Kuros dalībnieki iegūst pamatzināšanas par BIM teorētiskajiem principiem un nostiprina tās ar praktiskiem piemēriem un uzdevumiem dažādās autorprogrammatūrās.

Lasīt

Informatīvs materiāls par atsaucēm uz standartiem tiesību aktos

05.09.2022

LVS ir publicējusi informatīvu materiālu par atsaucēm uz standartiem tiesību aktos, kura mērķauditorija ir tiesību aktu izstrādātāji un citi interesenti.

Tajā sniegtas definīcijas, rekomendācijas, pamācības un atbildes uz jautājumiem par atsaucēm.

Lasīt